ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

- Et privilegium

23.03.2018

I år 2010 mistet Rock Mot Rus sin kjære festivalsjef, Året etter deles den første Willy Oftedals ærespris ut.  Willy Oftedal. I år kom det inn mange gode kandidater, men tre svært gode kandidater ble nominert. Juryen fikk en vanskelig jobb, men det var til slutt Roy-Arne Westermann som stakk av med seieren. 

 

 

 

 

 

 

Prisen deles ut i ekte Willy-ånd, og er inspirert av den musikkglade mannen Willy var. Vi i Rock Mot Rus ønsker å videreføre den tidligere festivalsjefens musikalske engasjement. Vi ønsker å belyse, hedre og rettferdiggjøre de menneskene som legger inn en ekstra innsats for at ungdom skal få drive med musikk eller ha klubber å gå på. Dette er noe alle tre nominerte har jobbet stort for, og alle tre er sterke kandidater. 

Det ble til slutt Roy-Arne Westermann som kan reise hjem en bronsestatuen, et diplom og 5000,- kroner rikere. 

- Du er utrolig viktig for ditt lokalsamfunn, og det er ikke for ingen grunn du ble nominert. Ungdommene verdsetter deg, din støtte og det at du tilrettelegger for tilrettelegger for dem slik at det skal fungere for alle setter stor pris på. Din musikkinteresse smitter over på alle omkring deg. Du er en av de menneskene som er med på å bringe det Æresprisen står for til liv, sies det fra scenen. I år var det fjorårets vinner av æresprisen, Øystein Bjørstad Lindbeck, som delte ut prisen. Han vant også den første «Årets takk» under Spellemann. 

Det var en tydelig beveget Roy-Arne som kom opp på scenen. Med seg opp hadde han sin sønn som spilte en selvskreven låt om det å miste noen.

-Takk for at dere er til. Willy betydde mye, Rock Mot Rus betyr mye. Der er et vanvittig privilegie å få  jobbe med dere ungdom. Jeg er evig takknemlig for at jeg får liv til det. Jeg kommer ikke til å gi meg med det. Nå er jeg så takknemlig at jeg er fri for ord, sa en rørt Roy-Arne. 

Vi ønsker å takke Roy-Arne for at han er med på å bringe nye, engasjerte og ambisiøse sjeler inn i musikklivet, og for det du gjør for ungdommen. Vi er utrolig stolte av å kunne dele ut Willy Oftedal ærespris 2018 til Roy-Arne Westermann.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)