ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Arif gleder seg til Rock Mot Rus

03.04.2014

Arif står på scena fredag, og han har begynt å glede seg allerede. ­– Jeg traff tilfeldigvis på Joddski i nabolaget her. Da jeg fortalte ham at jeg skulle på Rock Mot Rus, skrøt han uhemmet av festivalen, så dette ser jeg fram til.

I 2012 ble han årets Urørt-artis, under artistnavnet Phil T. Rich. Da startet oppturen for ham. I 2013 fortsatte oppturen, med glimrende kritikker for «Aldri & Alltid». Da var Phil T. Rich blitt til Arif. En artist som byr på seg selv, og ikke bare selger solskinnsdagene i livet.

Det er viktig for meg å være ærlig i musikken min. Ærligheten er ikke så sentral i musikken til mange norske rap-artister, men for meg er det viktig å få fram at ikke alle dagene er like hyggelige, forklarer Arif, som ble gledelig overrasket over mottakelsen EP-en «Aldri & Alltid» fikk.

Selv om mange trodde det ble en stilendring da jeg ble Arif, i stedet for Phil T. Rich, så føler jeg ikke det selv. Jeg ville vise at jeg kunne mer en bare å rappe, og det var veldig overraskende og positivt at mange tok det så godt i mot. Jeg føler det ble en annen dybde og mange følelser på «Aldri & Alltid», sier han.

Jeg tror kanskje mange hadde forventet at det skulle bli ti spor, som alle hørtes ut som «Gal», men i stedet ble det noe helt annet. Og nå er jeg jo i helt sjuk posisjon, der folk gleder seg til å høre musikken min, og til å bli kjent med meg gjennom musikken, sier han.

Til tross for at flere av de store mediene anmeldte «Aldri & Alltid» som et album, er Arif selv klar på at det var en EP.

Jeg jobber med debutalbumet mitt nå, men når det er ferdig aner jeg ikke. Vi tar oss god tid, for det er viktig at vi leverer kvalitet, foran kvantitet, forklarer han, og legger til at det godt kan skje at Rock Mot Rus-publikummet får høre materiale som ikke har vært publisert tidligere.

Vi jobber blant annet på en remix av materiale fra en annen stor, norsk rap-duo. Så mye kan jeg si.

Arif har dessuten nylig vært å se på TV-skjermen i programmet «4-stjerners middag», sammen med Margaret Berger, Gunnar Greve og Aishath.

Jeg var veldig heldig med de andre deltagerne. Jeg har nemlig ikke så bra koll på kjendiser i Norge, men denne gjengen kjente jeg litt til. Det gjorde det litt lettere, og det ble utrolig gøy, sier Arif, som legger til at han synes det er gøy å lage mat – men enda morsommere å spise den.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)