ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

- Helt majestetisk!

24.03.2018

I år, har selveste Frank Carter returnert til Rock mot Rus. Med nytt band, Frank Carter and the Rattlesnakes, men hakket bedre stemning enn forrige gang. For Frank Carter, handler derimot musikken om mye mer enn bare å fremføre, rocke og stå på hender i publikums armer, muligens dét har vi datteren hans å takke for det.

 

Frank Carter er glad for å være tilbake på Andenes. Han skryter øya og den lille plassen til himmelen, og sier at han husker godt hans siste møte med Rock mot Rus og det legendariske publikummet.

- Jeg har fremført en rekke steder, foran mange og på mange forskjellige plasser, men ingen steder er helt som Andenes. Da vi fløy inn over øya, kjente jeg stemningen fra sist gang, til tross for at det er syv år siden jeg var her med Gallows.

I likhet med en rekke andre artister, føler Carter seg inspirert av Andøy og den omkransende naturen.

- Andenes er et vakkert sted å være. Det er kanskje litt kaldere enn sist, men det er definitivt så utrolig godt å være her igjen! Jeg hadde ikke kommet tilbake om ikke jeg hadde hatt det aller tiders sist. Jeg skulle gjerne hatt lenger tid på å utforske naturen her, Andenes er jo nærmest verdens ende! Jeg husker sist gang jeg var her med Gallows, og vi bare sto og kikket utover havet. Det er majestetisk.

 

Men det er kanskje ikke selve øya, men heller publikum som har satt spor i Carters hjerte.

- Det er noe med Andenes. Publikummet her er alltid spennende å fremføre for, og det handler kanskje mye om publikums aldersgruppe. At deltakerne er så unge, innebærer mye. Det er så mye lidenskap og glede i publikum, en glede for livet og alle de mulighetene man, som ung, har. Som artist, er denne formen for lidenskap hos publikum fantastisk å oppleve.

 

Publikum for derimot ta del i den endringen Carter har foretatt seg i etterkant av farsrollen. Som del av opptredenen, kaster Carter seg ut i publikum. Han stage-diver. Flyter midt i publikum, samtidig som han formidler et sterkt budskap.

- Dette er styrken til dagens ungdom! Dere er sterke! Dere kan gjøre hva enn dere ønsker!

For årets Rock mot Rus-publikum, har Carter igjen, satt spor i festivalhjertene deres. Dagen han, for første gang ankom Andenes, beskrives av Svein Spjelkavik, Rock mot Rus-veteran, som dagen rock kom til Andøy. I år, returnerte Frank Carter med ett eneste mål: å rekreere hans forrige opptreden. Om ikke annet, overgikk han seg selv. 

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)