ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Willy Oftedals Ærespris 2016

09.03.2016

Willy Oftedal, festivalsjef i Rock Mot Rus gjennom 28 år døde av kreft i 2010. Han ble bare 52 år gammel. Men minnet om han lever videre hos oss som lager festivalen. Hvert år siden 2011 har vi delt ut Willy Oftedals Ærespris for å hedre folk som gjør en ekstra innsats for unge og ung musikk der di bor. I år deles prisen ut for sjette år på rad

Tidligere Vinnere er:

  • 2011 - Reidulf Solbakken, Harstad
  • 2012 - Tore A Tobiassen, Stavanger
  • 2013 - Tonje Unstad, Tromsø
  • 2014 - Tore Mathisen Grøtte, Alta
  • 2015 - Trond Lind Hansen, Andenes

Her er årets nominerte til Willy Oftedals Ærespris:

Liv Rundberg (70) Kåfjord

Vi i Rock Mot Rus har lenge vært imponert over kulturlivet i Kåfjord. Gjennom mer enn 50 år har Liv Rundberg stått sentralt i arbeidet med å gjøre den lille kommunen til et fint sted å bo med et rikt kulturliv. Navnene sambygdningene har gitt Liv sier det meste om hennes anseelse: «Kultur Kåfjord», «Mor Tonetreff» og Kulturskolen in persona. Og nettopp kulturskolen Kåfjord er ikke til å kimse av. I 1997 ble den kåret til landets beste kulturskole. Liv har 35 års bak seg i kulturskolen, hvorav de siste 20 som kulturskolerektor. Liv er i dag pensjonist, men har vært organist i Kåfjord kirke. Hun var med og startet Tonetreff, et årlig regional kulturarrangement. Hun ledet generasjonskoret Buolvvat. Og hun dirigerte Sol Ten Sing Liv har røtter i Telemark, men har som innflytter gjort oppsiktsvekkende mye for det samiske i Kåfjord. Hun har blant annet bidratt i arbeidet med urfolkfestivalen Riddu Riddu. Hun har alltid vært dyktig til å mobilisere barn og unge. – Alle skal med, ser ut til å være en holdning hun lever etter. Det er mange fler enn Livs musikalske barn som har blitt inspirert og løftet fram av henne. Liv har mottatt Troms fylkeskommunes kulturpris, Ildsjelprisen for sitt virke i Kåfjord og Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Mona Knutsen, Hurum

Mona startet Folkestad rockeverksted på vårparten i 2007 fordi sønnen hadde lyst til å lære seg å spille gitar. Kulturskolen holder til på andre siden av kommunen, og dermed ble løsninga å etablere et rockverksted i privat regi. – Folkestad rockeverksted er ikke bare en øvingsarena; her blir du tatt imot med en varme og en omsorg som har stor betydning for den enkelte. Folka bak tilbudet er forbilder for andre rockere og har satt Hurum på kartet. De gir opplæring og stimulerer ungdom til å utvikle sitt musikktalent gjennom samspill i band, het da i tildelingsteksten da Hurum kommune tildelte rockeverkstedet kulturprisen. En av gitarinstruktørene i rockeverkstedet, som Mona leder, Morten Fredheim har nylig spilt inn plate i USA med av Johnny Winters musikere.

Per Inge Olsen, Nesseby

Han har betalt for deltid, men jobber like ofte heltid – minst. Per Inge står på for ungdommene i den lille kommunen Nesseby. Slik omtaler folk som jobber sammen med Per Inge Olsen den hardtarbeidende klubblederen i Sletta fritidsklubb. Per-Inge har i flere år vært engasjert for å løfte fram ungdom i UKM-systemet. Han blir omtalt som en voksen som gjør det til et poeng å være mest mulig usynlig, og heller løfte ungdommene fram. Også i rockebuss-sammenheng er Per Inge dyktig til å la ungdommen få gjøre jobben helt på alvor. Vi har møtt mange unge i Finnmark som stolt forteller at de er med i rockebusstyret. Rockebussen har han organisert rockebuss til Andøya i fire år. Også i år er Per Inge på plass med både deltakere og publikummere.

 

Deles ut på RMR-scenen

Juryen i Willy Oftedals Ærespris består av styret i Rock Mot Rus. Prisen blir delt ut fra scenen i forbindelse med avslutninga av festivalen, rett før vinnerbandene kåres lørdag 19. mars.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)