ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

2018, here we come!

10.10.2017

Fire artister er allerede klare til Rock Mot Rus 2018, som er Rock Mot Rus sitt 35 årsjubileum. 

Hver fredag de siste ukene har vi sluppet en ny artist til Rock Mot Rus 2018. Førstkommende fredag er den femte artisten klar. Bookingsjef Renate Ingvartsen forteller at hun har mange tanker i hodet samtidig når hun booker. Blant annet prøver hun å tenke nordnorsk, ulike sjangre og kjønnsbalansen. Det vises godt i bredden på artistene som er sluppet så langt.

 

KUUK penetrerte hele musikk-Norge da de dukket opp på Revolver-scenen under Øyafestivalen i 2013. Det høylytte og aggressive bandet er en maktdemonstrasjon av et band! KUUK har en salig blanding av rap, punk, reggae og heftig performance-kunst med sterke feministiske og samfunnskritiske referanser og ekstreme mengder selvironi.

Den Oslobaserte duoen består av Rossfjord jenta Ragna Solbergnes og Mira Berggrav Refsum fra Oslo. De viser en kvinnelig maskulinitet og utfordrer dermed de konvensjonelle oppfatningene av kjønn vi finner sterkt utbredt både i populærmusikk generelt og rapsjangeren spesielt. Med seg i bandet har de DouDou på trommer, DJ Sahrish Abbas og Ole Øvstedal på bass.

 

It Might Get Loud er et høyenergisk rock’n roll band som leverer vital og deilig musikk inspirert av 70-tallets rock og blues. De er påvirket av band som Led Zeppelin, Deep Purple, Rival Sons og Jack White.

Det hele startet da vokalist og gitarist Terje Ø. Dahlberg og trommis Didrik Wollmann flyttet fra Kirkenes til Oslo i slutten av 2015 for å satse på musikken. I Oslo møtte de bassist Arvid Lyngstad fra Trondheim. De fikk brukt tiden godt til å lage fete låter og til å finne sitt særpreg. Det rykende ferske rockebandet har nå base i Trondheim og med den siste rekrutteringen av gitarist Erling Hauan fra Mosjøen, er bandet nå komplett.

I starten av 2017 ga ‘IMGL’ ut sin første singel, kjapt etterfulgt av sin første EP med navnet ‘Warning’. Gutta har planer om verdensherredømme og de viser at Finnmark er mer enn joik og snøscooter.

 

Razika var opprinnelig booket til RMR 2018, men kommer i 2019 i stedet. Og da med ny musikk. Vi gleder oss.

Razika består av fire tøffe jenter fra Møhlenpris i Bergen. De var bare 15 år da de begynte å spille sammen, og nå har de holdt på i over 10 år!

Musikken de spiller er en blanding av både ska og indiepop, men det finnes også en rekke elementer fra indierock, punk og reggae.

Razika har gjennom hundrevis av konserter blitt et av Norges beste liveband.

Bandet består av Marie Amdam (vokal, gitar), Maria Råkil (gitar, vokal), Marie Moe (bass) og Embla Karidotter Dahleng (trommer).

Alle som har opplevd en konsert med Razika, vet at det er en fest! Med hitsingler i fleng, byr de på alt fra bittervakre” Vondt i hjertet” fra deres første album, til den nyeste platens maktdemonstasjon” Faen ta deg”.

 

Kirkenes-bandet Ondt Blod kom nærmest ut av intet og dundret inn på den norske rockescenen i 2013. For oss i RMR, er de ikke ukjente da bandet både har deltatt og headlinet festivalen før.

Med breial hardcore, varme refrenger og iskald råskap har bandet oppnådd både radiolisting og et rykte som sceneknusere i undergrunns-Norge. Etter Spellemannsnominasjon og euforisk tilbakemelding på debutalbumet «Finnmark», som er en hyllest til hjemfylket Finnmark, er Ondt Blod tilbake med ny plate våren 2018 på Fysisk Format.

Bandet har medlemmer fra Kirkenes og Harstad. Med skrikende tekster på dialekt, musikkvideo satt i hjembyen, platetittel, samt en vokalist i gákti på scenen, vitner alt om at Ondt Blod med stolthet flagger sin nord-norske og samiske identitet. Bandet er definitivt et av landets sterkeste hardcore-band!

 

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)