ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

RMR-lørdagen

19.01.2018

Vi får et møte med både nye og gamle Rock Mot Rus-artister under årets festival. Lørdag er det brygget opp til fest, der selveste Sondre Justad står for finalen.

I år får vi møte Sondre Justad igjen, som sist gjestet Rock Mot Rus i 2015. Han klarte da å sjarmere de fleste i senk, og har siden den gang tatt hele Norge med storm. Debutalbumet "Riv i hjertet" lå på VG-lista i over et år. Seks av ti låter ble da radiolistet og han har nå fått over 20 millioner streams og flere utsolgte turnéer. Han har nylig sluppet singlene "Ingenting" og "Paradis". Begge låtene gikk rett inn på NRK P3s spillelister. Albumet kommer ut samme måned som han spiller på Rock Mot Rus.

 

Det er ikke bare turistattraksjoner og rorbuer de har klart å produsere i Lofoten. De har også fostret fram Lyse Netter. Selv om de fem bandmedlemmene er bosatt i Oslo har oppveksten gjort bandnavnet selvskrevet. De har nå skapt lydbildet de selv ønsker at de vokste opp med. De er et friskt band med 80-tallsentusiasme og poprock som er vennlig mot de som ønsker seg en tur på dansegulvet. Lyse Netter er heller ikke helt ukjent med Rock Mot Rus. Besetningen består av to tidligere musikere fra Surfers Lingo som er tidligere vinnere av Rock Mot Rus. De har dermed også vært headlinere tidligere. I tillegg har de vært representert i jurybenken.

 

Blood Command har også tidligere gjestet Rock Mot Rus. Vi synes det var på tide å hente det melodiske punkrockbandet fra Bergen tilbake. De har aldri hørt så bra ut som de gjør nå. Vokalist Karina Ljone ble med i bandet i 2015 og er sintere og mer treffsikker enn noen gang.  De har spilt på de fleste store festivaler i Norge. Hove, Øya, Slottsfjell og Norwegian Rock kan nevnes. De har også spilt på store utenlandske festivaler som Roskilde, Noca Rock og The Great Escape. vi er klare for å rocke sammen med dem, og håper du også er klar.

 

Ondt Blod har tidligere både deltatt og headlinet Rock Mot Rus. De dukket plutselig opp i 2013 og rocket sammen med det norske folk. Etter Spellemannsnominasjon og euforisk tilbakemelding på debutalbumet «Finnmark», som er en hyllest til hjemfylket Finnmark, er Ondt Blod tilbake med ny plate våren 2018 på Fysisk Format. Medlemmene er fra Kirkenes og Harstad og har skrikende tekster på dialekt. Med blant annet en spillejobb på Roskildefestivalen og flere Norgesturneer bak seg, er Ondt Blod et av landets beste liveband.

 

Den unge artister Vanja Vatle er 17 år, og har tatt artistnavnet VANJA V. Hun lager frisk pop i et energisk EDM-landskap. Med listeplasseringer på radio NRK P3 og NRK mP3 med første singel har hun nå fått stablet opp en rutinert gjeng for sine liveshow og
spiller nå konserter med dansere og band. Allerede har Vanja V spilt på Slottsfjell festivalen og Bergen cup, men er gjerne mest kjent fra 2014 da hun stod på scenen i Oslo Spektrum i Melodi Grand Prix junior.

 

Oh mama! crew er et DJ-kollektiv bestående av 7 damer som holder til i Oslo. Crewet ble startet i 2010 og har siden den gang spilt på en rekke klubber og events i både inn og utland og turnert på østkysten av USA 5 år på rad. I Oslo gjør de også egne events, samt driver en DJ Skole. Til Rock Mot Rus er det LIZ & BNGSTRR fra crewet som kommer! Disse to er damene i crewet som driver DJ Skolen i Oslo i samarbeid med Oslo Røde Kors  På Oh Mama DJ-kurs på Rock Mot Rus får du prøvd seg som DJ og lært deg å mikse sanger og får et innblikk i hvordan det er å jobbe som DJ og alt det innebærer. Det vil under RMR bli kurs og drop in.

 
ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)